0704-82 92 01 hej@lindanaprapat.se

Har du funderingar över vad jag kan göra för just dig? Tveka inte att höra av dig till mig!

Muskel- och ledbesvär

Du kan komma till mig med både akuta eller kroniska besvär i rörelseapparaten.

Till exempel nackspärr, huvudvärk, bruxism, ansiktssmärtor, yrsel ryggskott, musarm, tennisarmbåge, knä och axelbesvär, fotbesvär, ländryggs-  eller bröstryggssmärta för att nämna några. 

Du kan vara allt från icke motionär till atlet. Alla har rätt till hjälp. Tekniker jag använder kan du läsa mer om under ”behandlingsmetoder” längst ner på denna sidan. 

Stressrelaterade besvär

Kanske känner du igen dig? Brist på återhämtning efter anspänning (för mycket att göra, att arbeta under tidspress eller att vara utsatt för alltför många intryck eller krav utan inflytande och kontroll). Alltför splittrade uppgifter med ständiga växlingar av fokus). Sömnbrist.

För lite att göra, monotoni, svagt socialt stöd, låg egenkontroll, känsla av uppgivenhet, svåra livsförändringar. Oförutsägbarhet. Orsaken till kroppslig/mental påverkan är:

Aktivering av sympatiska nervsystemet med ökande mängder adrenalin och noradrenalin. Minskande aktivitet av parasympatiska nervsystemet.

Dina kroppsliga symtom naprapaten hjälper dig med är; huvudvärk, yrsel, muskel & ledsmärta, bruxism, andningsproblematik. 

Rehabilitering och uppföljning

Med adekvat rehabilitering och uppföljning blir man snabbare frisk och får djupare insikt om sina besvär. Rehabiliteringen anpassas utifrån dig som individ och ditt besvär.

Röst och andning

Behandling riktat mot sångare, talare , gärna i samarbete med logoped eller sångpedagog.

Friska, ledigt vibrerande stämband är en förutsättning för en bra och hållbar röst.

Den röst som bildas på stämbandsnivå är däremot i sig, svag och kraftlös. Rösten förstärks via den resonans som uppstår i bröstkorgen, Svalg, näshåla, munnen och mellan läpparna. Tungans rörelse är av stor betydelse för artikulationen. En förutsättning för talet är ett exakt och snabbt samspel mellan de olika muskelgrupperna.

Därför drabbas talet och rösten lätt av olika störningar.

Den behandling du får hos mig kan vara muskelavslappnande, behandling av specifika leder för ökad funktion, övningar för hållning och för att stärka upp rätt muskelgrupper.

För optimalt resultat samverkar jag gärna med logoped alt. Sångpedagog. Ett första möte avgör hur man i enskilda fall går vidare.

BEHANDLINGSMETODER

Naprapati

Led- och muskeltekniker för att förebygga och behandla kroppsliga funktionsrubbningar och smärttillstånd. Naprapatin syftar till ett helhetstänk där man inte bara behandlar symtomen utan korrigerar och förebygger orsaken till de utlösande faktorerna.

"

Dry Needling

En effektiv akupunkturteknik för att minska och släppa på lokala muskelspänningar och kramper.

Kinesiotejpning

En tejpteknik med en latexfri elastisk tape som bidrar till hjälpa kroppens naturliga läkning utan att begränsa dess rörlighet. Metoden bidrar till minskad smärta, förbättrad led- och muskelfunktion samt minskad svullnad genom ökad lymfatisk cirkulation. Tejpen kan sitta på i upp emot en vecka och går bra att duscha med.

[

Koppning/Gua Sha

Koppningsmassage är en muskel- och bindvävsbehandling som främjar cirkulation av blod, lymfsystem och vävnadsvätskor med hjälp av ett vakuum på huden som skapas av sugkoppar i glas eller plast. Användningsområden är framförallt olika typer av smärtsyndrom, dålig cirkulation , ödem/ svullnad i kropp/ träningsvärk och muskelsmärta.
Gua Sha är en massageteknik som utförs med en sten, som oftast är tillverkad i jade eller rosenkvarts. Positiva effekter av Gua Sha är att det stimulerar blodcirkulationen, lymfsystemet, hudens cellförnyelse och sägs öka kollagen. Det hjälper till att rensa ut toxiner och slaggprodukter i huden. Gua Sha kan användas på hela kroppen.

Då ska du inte behandlas med koppor eller stenar:

• Allvarliga hudproblem eller hudskador
• Åderbråck om benen behandlas
• Vid hjärtproblem och om du tar blodförtunnande mediciner
• Vid infektion, förkylning eller feber
• Om du har haft cancer eller tumör inom de senaste 5 åren